Szélvédő javítás télen - Minden amit érdemes tudni


 



Szélvédő javítás télen - Minden amit érdemes tudni

Hidegebb téli időszakban a szélvédőn keletkező sérülések veszélyesebek lehetnek a fagy miatt. 

Ha időben szakemberhez forulunk, akkor ezek a sérülések biztonságosan és esztétikusan kijavíthatóak, és ezzel elkerülhető egy költséges szélvédő cserét, valamint egy sikertelen műszaki vizsgát.



A téli csapadékosabb időszakban nagyobb eséllyel ragadhat kavics, vagy kavicstörmelék az autók gumijának barázdái közé, amely nagy sebességnél ágyúgolyóként csapódhat a szélvédőnknek.

Egyszer csak "Pákk" és már meg is történt a baj!

Ha a kőfelverődás nem nagyobb egy 100 forintos érménél, és még nem repedt tovább, akkor a szélvédő 99%-os valószínűséggel megmenthető.
Becsapódás után érdemes azonnal leragasztani a sérülést egy ragasztószalaggal, hogy ne kerüljön bele nedvesség, és ne legyen esélye a fagyás által bekövetkezett térfogatövekedés miatt szétrepeszteni a szélvédőnket, ami azonnal egy költséges szélvédő cserével járna.
A nedvesség mellett jelentős mennyiségű szennyeződést vihetnek a kőfelverődésbe az ablaktörlő lapátok, amelyek nagymértékben ronthaják a javítás minőségét, mivel könnyel eltömíthetnek egy szűk kis repedést, ami által a ragasztó nem talál utat, legyen az bármennyire is híg és kiváló minőségű.


Leragasztás után célszerű minél hamarabb megcsináltatni a sérülést, mert a közelekedés közben keletkező rezgések, útegyenetlenségek, és különböző rezonanciák is mind veszélyt jelenthetnek a még javítatlan köfelverődésünkre. 

Javítás során célszerű a kinti fagyos hőmérsékletnél melegebb gyantát használni, mivel a gyanta viszkozitása egyenes arányosságban csökken a hőmérséklet csökkenésével, vagyis a melegebb gyanta hígabb, ezért könnyebben bele tud folyni a repedésekbe.


Esőben is el lehet végezni a szélvédő javítást?

Ha csapadékos az idő, akkor egy fedett hely szükséges a munka elvégzéséhez, hogy ki tudjam szárítani a nedvességet a felverődésből. Ha nincs kiszárítva tökéletesen a sérülést, és úgy kerüljön bele a gyanta, akkor javítás után is jelentős marad a tövábbrepedés kockázata.

Összegzés:

A kőfelverődések télen is nagy veszélyt jelentenek szélvédőnk biztonságát tekintve, tehát érdemes a továbbrepedés bekövetkezése előtt szélvédő javítással megelőzni a nagyobb bajt.


Ha becsapódott egy kavics, akkor gyorsan ragasszuk le a sérülést majd tárcsázzuk a 0670-610-84-27 - es számot, és villámgyorsan érkezik is a segítség.

Megmentjük szélvédődet!

Ha otthon vagy munkahelyen lenne a legkényelmesebb a javítás, vagy egyszerűen nem akarsz kockázatot vállalni, akkor mobil szélvédő javításunkat ajánlom figyelmedbe.

Hívásodat akár 1 órán belül, de legkésőbb aznap a helyszínre érkezünk, és megmentjük szélvédődet.



Comments

Popular posts from this blog